Een van de grootste boosdoeners van voedselverspilling is de ‘tenminste houdbaar tot’-datum. Consumenten denken vaak, ten onrechte, dat die datum iets zegt over de voedselveiligheid. Tot aan de tht-datum garandeert de fabrikant de kwaliteit (smaak, textuur, geur, kleur). Ook na die tijd zijn voedingsmiddelen vaak nog prima eetbaar.
Meer eten inkopen dan nodig en te veel eten klaarmaken leiden ook tot veel verspilling.
Dit dossier bevat artikelen en video’s van Resource over voedselverspilling.
Schouten kondigt nieuwe wetgeving aan in kringloopplan
288 kroppen sla voor de voedselbank
Verspilling tast waardering voor merk aan
Kliekjeskookcompetitie gaat van start
Afgedankt eten in kantines wordt gewogen
Smash your trash!
Student – 17 augustus 2018 15:49-4 manieren waarop we zorgen voor een duurzame AID
Nederlands eerste verspillingsschap komt in Wageningen
Geen goed alternatief voor doden haantjes
Restjes eten tegen de verspilling
Foodsymposium
1
…