In de WUR-gemeenschap kom je alle smaken van de wereld tegen. Axel Hernandez (25), masterstudent Resilient Food & Farming Systems uit Frankrijk, deelt een recept met lokaal geproduceerde groenten.
‘Dit mediterraanse gerecht is uitermate geschikt om te maken met Nederlandse groenten. Het is gemakkelijk te bereiden en zit vol vitaminen. Het gerecht kan aangepast worden aan je persoonlijk smaak of aan wat je toevallig in huis hebt. Geef er je persoonlijke draai aan met je favoriete vinaigrette en geniet van de smaak van de winter met verse seizoensgroenten!’
Voor 4 personen
Bereidingstijd ongeveer 40 minuten
Ingrediënten:
1 kopje quinoa
3 wortels
3 zoete aardappelen
3 pastinaken
½ pompoen
2 tl olijfolie
walnoten, gehakt (een handje pp)
verse peterselie, gehakt
zout en peper
Vinaigrette:
9 tl olijfolie
3 tl appelazijn
2 el ahornsiroop
1 el kaneel
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200°C;
- Was de groenten en snijd deze in blokjes, driehoeken en rechthoeken. Meng met de olijfolie, zout en peper. Verspreid de groenten over de bakplaat. Leg er een stuk bakpapier overheen en bak gedurende 30 minuten. Tip voor knoflookliefhebbers: leg een hele knoflook op de bakplaat voor zachte, geroosterde knoflookteentjes;
- Was de quinoa in koud water. Doe de quinoa in een pan met 1,7 kopjes water per kopje quinoa. Kook zachtjes gedurende 12-15 minuten. Haal van het vuur en laat gedurende 5 minuten rusten met het deksel op de pan;
- Meng de ingrediënten voor de vinaigrette door elkaar;
- Dien de quinoa op met de geroosterde groenten. Maak af met gehakte walnoten en peterselie en besprenkel met de vinaigrette.