Edith Feskens nieuwe Dean of Research

Per 1 april is zij verantwoordelijk voor kwaliteit van onderzoek.
Edith Feskens. Foto: Bram Belloni

Voedingshoogleraar Edith Feskens wordt de nieuwe Dean of Research. Vanaf 1 april vervangt ze Wouter Hendriks, van wie de termijn dan afloopt.

Feskens is vanaf begin volgende maand verantwoordelijk voor de kwaliteit van de PhD- en EngD-programma’s van WUR. Ook adviseert ze over onderzoek dat binnen WUR plaatsvindt. En dat gaat ze voor drie dagen in de week doen.

De hoogleraar Global Nutrition ziet kansen om onderzoek en de kwaliteit ervan binnen WU en WR beter op elkaar af te stemmen. ‘Daarmee kunnen we interne concurrentie voorkomen’, laat ze op de website van WUR weten, ‘en bovendien fundamenteel en toegepast onderzoek veel beter op elkaar laten aansluiten. Dat is belangrijk, zeker nu er kritisch gekeken wordt naar financiering voor onderzoek in Nederland.’

Feskens kent WUR als haar broekzak. Ze studeerde in 1987 af in Humane Voeding in Wageningen. Na een PhD aan Universiteit Leiden en diverse rollen bij het RIVM, kwam ze in 2005 terug naar WUR. In eerste instantie als universitair hoofddocent. In 2008 werd ze benoemd tot persoonlijk hoogleraar Voeding en het Metabole Syndroom en in 2015 tot hoogleraar Voeding en Gezondheid. Sinds 2018 is ze hoogleraar Global Nutrition.

Wouter Hendriks zwaait per 1 april af. In de eerstvolgende Resource, die op 13 maart verschijnt, spreekt Resource met Hendriks over zijn termijn als Dean of Research.

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.