In de WUR-gemeenschap kom je alle smaken van de wereld tegen. Alyt Falkena (22), masterstudent Environmental Sciences, deelt een toetje uit Friesland.
‘Deze Friese tiramisu is echt een begrip in onze vereniging, de Wageningsk Studinte Selskip foar Fryske Stúdzje. Tijdens ons jaarlijkse driegangendiner, dat we organiseren om de eerstejaars te leren kennen, staat dit toetje standaard op het menu. En toen dit een keer niet zo was, leidde dat tot enorme teleurstelling bij leden die zich hadden verheugd op deze klassieker.’
Bereidingstijd: 20 minuten, daarna liefst een hele nacht in de koelkast.
Ingrediënten voor 10 porties.
Benodigdheden:
Ovenschaal, mixer en beslagkom.
Ingrediënten:
- 500 gram mascarpone
- 4 eierdooiers
- 1 eiwit
- 1 suikerbrood
- 125 gram bruine basterdsuiker
- 35 milliliter berenburg
- 1 beker slagroom (250 milliliter)
Bereidingswijze:
- Klop de slagroom met wat suiker en het eiwit van 1 ei;
- Mix de mascarpone, berenburg, eierdooiers en basterdsuiker in een beslagkom tot een homogene dikke massa;
- Meng daarna met een spatel de slagroom met het mascarponemengsel;
- Snijd het suikerbrood in plakken van 1 centimeter dik;
- Leg een laag suikerbrood in een schaal, sprenkel er wat berenburg overheen en smeer daar een laag mascarponemengsel over;
- Herhaal deze laatste stap totdat het brood op is.
Laat dit op zijn minst 2 uur opstijven in de koelkast (het lekkerste is 24 uur).
Garneer de tiramisu met: poedersuiker, amandelschaafsel, cacaopoeder of geraspte chocolade.