Update brand in Forum: deel gebouw tot en met woensdag dicht

Ook de bibliotheek is gesloten.
De brandweer bij Forum. Het pand werd ontruimd wegens brand in een liftschacht. Still/DG

Update maandag 28 oktober:
Vanwege waterschade en rooklucht als gevolg van de brand van afgelopen donderdag, blijft een deel van Forum tot en met woensdag 30 oktober gesloten. Het gaat om het rechterdeel van het gebouw, gezien vanaf de hoofdingang aan het plein. Ook de bibliotheek is gesloten. De balie van het Student Service Center – naast de receptie op de begane grond in Forum – en het Servicepoint IT zijn wel open.

Brand in Forum

Het Forumgebouw is donderdagavond 24 oktober ontruimd wegens brand. Zo’n 200 studenten en medewerkers moesten het pand verlaten en stonden te kijken hoe de brandweer het pand betrad met een brandslang. Meerdere blussystemen werden automatisch geactiveerd, waardoor wateroverlast ontstond. De kelder wordt nu leeg gepompt en studenten mogen onder begeleiding naar binnen om hun spullen te pakken.

Er bleek sprake te zijn van een brand in meterkasten op meerdere verdiepingen, in een kleine schacht die achter een liftschacht loopt. Dat zorgde voor flinke rookontwikkeling op meerdere verdiepingen. De brandweer schaalde al snel op naar middelbrand. ‘Er lijkt niemand gewond te zijn geraakt’, zegt WUR-woordvoerder Jan Willem Bol. ‘Er wordt nog bekeken hoe groot de schade is en of de brand gevolgen heeft voor het onderwijs. Onder begeleiding mogen studenten op dit moment naar binnen om hun spullen te halen.’

De eerste melding kwam rond tien voor half acht in de avond bij de alarmcentrale binnen en werd binnen 11 minuten opgeschaald naar ‘middelbrand’. Met onder meer 2 tankautospuiten is de brandweer aanwezig. Korpsen uit onder meer Bennekom zijn gealarmeerd om assistentie te verlenen. Volgens de brandweer zijn de meeste studenten naar hun kamer gegaan.

Bron: de Gelderlander/Resource

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.