Smaken van WUR: Poori Bhaji

Arohi Natu (22), uit India, deelt een recept voor Poori Bhaji.

In de WUR-gemeenschap kom je alle smaken van de wereld tegen. Arohi Natu (22), een masterstudent Food Technology uit India, deelt een recept voor Poori Bhaji.

‘Dit gerecht heeft een speciaal plekje in mijn hart. Het roept herinneringen op aan de festivals die we vieren in onze cultuur. Poori is een soort gefrituurd brood, meestal gemaakt van volkorenmeel. Poori Bhaji is geliefd bij iedereen en gemakkelijk te bereiden en daardoor kom je het bij bijna alle feestelijke gelegenheden tegen. Dit gerecht wordt meestal tegelijk gegeten met het toetje, bijvoorbeeld ‘basundi’: langzaam gekookte melk met suiker.’

Kooktijd: +- 45 minuten

Voor drie porties

Ingrediënten

– 4 aardappelen

– 1 kopje volkorenmeel

– ½ kopje water

– 2 groene pepers, fijngehakt

– 1 rode ui, de ene helft in kleine blokjes, de andere helft in dunne plakjes

– ½ tl komijnzaad, mosterdzaad, kerrieblad

– snufje asafoetida

– ½ tl kurkumapoeder

– ½ tl chilipoeder

– zout naar smaak

– 1 tl gember-knoflookpasta

– citroen

– olie om te bakken

Bereiding

  1. Kook de aardappelen gaar en verwijder de schil. Snijd in blokjes;
  2. Doe het meel in een kom, voeg een theelepel hete olie toe en voeg het water geleidelijk toe. Kneed tot een deeg. Laat 5 minuten rusten;
  3. Verhit de olie voor het bakken van de poori’s;
  4. Rol van het deeg ronde plakken – de poori’s – met een diameter van ongeveer 6 tot 7 cm en een dikte van ongeveer 1 tot 1,5 mm. Strooi er wat bloem tussen om te voorkomen dat ze aan elkaar plakken;
  5. Bak de poori’s in de hete olie. Zodra één kant lichtbruin kleurt, draai om en bak de andere kant tot die een mooie bruine kleur heeft. Draai nog een keer om en bak tot de poori gaar is;
  6. Verhit wat olie in een pan. Voeg mosterdzaad, komijnzaad, kerrieblaadjes en snufje asafoetida toe;
  7. Voeg dan kurkumapoeder, groene pepers en gember-knoflookpasta toe. Roer;
  8. Voeg de gesnipperde ui toe en roer tot de ui zacht wordt;
  9. Voeg de chilipoeder toe en roer opnieuw. Voeg dan de aardappelblokjes toe en meng goed. Doe vervolgens een deksel op de pan. Laat 5 minuten sudderen;
  10. Serveer de poori’s en de aardappelen op een borden garneer met de rauwe ui-plakjes en een kwart citroen.

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.