Podium: Valley Festival

Muziek, eten en drag performances in het Torckpark.
Silent disco WagaStorm WagaStorm organiseerde eerder een silent disco in het Torckpark. Foto WagaStorm

Net voordat maandag de eerste colleges weer beginnen kan je dit weekend nog even feesten in het Torckpark. Daar vindt zaterdag 31 augustus de eerste editie van Valley Festival plaats, met live muziek, dj’s en eten uit verschillende werelddelen.

Het festival wordt georganiseerd door WagaStorm, die er tijdens het slotfestival van de AID ook bij waren en al een aantal jaar het hoofdpodium presenteren op 5 mei. ‘We willen met dit festival graag alle Wageningers samen brengen’, zegt Robert van Middendorp-Lentjes van WagaStorm. ‘Dus het programma is heel divers. Er is een Soedanese band, Mo & Kush Acoustic, en De Gang van Zaken uit Nijmegen. Maar ook zijn verschillende dj’s, zoals Joseph Steel, die vaak draait in Club NYX in Amsterdam en Menno de Boer van Slam FM. Die komt samen met Reggy B, een deelnemer van Drag Race Holland.’ Naast muziek is er de hele dag live entertainment door onder andere drag performers, is er een mini-wijnterras, een klimtoren van zes meter hoog en kan iedereen, ook volwassenen, geschminkt worden.

‘Wij zien Valley Festival eigenlijk als viering van de maatschappij’, legt Middendorp uit. ‘Dat klinkt heel idealistisch. Maar wij zijn als organisatie al jaren bezig op het gebied van diversiteit en inclusie, en ook in Wageningen is er nog wat te doen op dat gebied. Hoewel we hier met 116 verschillende nationaliteiten samenwonen is er nog steeds discriminatie, en is er best een een kloof tussen inwoners en studenten. Dus dat is wel de insteek van dit feest; laten we hier met z’n allen samenkomen en laten zien dat het anders kan.’

Valley Festival
Zaterdag 31 augustus
Van 13:00 tot 0:00 uur.
Torckpark
Gratis toegang

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.