Ook WUR-alumni op de Olympische Spelen

Wageningen blijkt goede voedingsbodem voor sportsucces.
Sara_Slott_Petersen_and_Femke_Bol_at_the_2020_Bauhaus_Galan_meeting_in_Stockholm Femke Bol (rechts) in Stockholm 2020. Foto Bob Ramsak Wikimedia Commons

Twee WUR-studenten staan op de Olympische Spelen die vandaag beginnen. Ook een aantal Wageningse alumni houden de eer van Nederland hoog in Parijs. Onder de WUR-alumni op de spelen zijn veel ervaringsdeskundigen, waarvan zelfs al wat atleten olympische medailles in huis hebben. Lees wat we eerder al over hen schreven.

Hordeloper Femke Bol (Communicatiewetenschappen) mocht na de Olympische Spelen van Tokio een bronzen medaille mee naar huis nemen voor de 400 meter horden. Zevenkampatleet Emma Oosterwegel (Bodem, Water, Atmosfeer) verraste destijds iedereen, inclusief zichzelf, met een bronzen medaille. Beide dames zijn nu weer onderdeel van de atletiekploeg.

Hockeyer Frédérique Matla (Gezondheid en Maatschappij) won met de hockeyploeg zelfs olympisch goud in Tokio. In Parijs is ze er weer bij. Ze heeft daar ook WUR-alumnus Renée van Laarhoven in het team, die afgelopen december haar masterdiploma Nutrition and Health behaalde.

Zonder medailles

WUR-alumnus Nadine Visser (Gezondheid en Maatschappij) stond al twee keer eerder op de spelen op het onderdeel 100 meter horden, maar behaalde tot dusver geen medailles. Ook baanwielrenner Jan-Willem van Schip (Bodem, Water, Atmosfeer) staat aan de start van zijn derde olympiade. Je kunt hem zien op de onderdelen koppelkoers en omnium. Op het onderdeel koppelkoers is hij momenteel wereldkampioen, dus wie weet wat hij op de spelen kan laten zien.

Tot slot lukte het schermer Rafaël Tulen (alumnus Data Science for Food and Health) net niet om te kwalificeren voor de Olympische Spelen van Parijs. Zijn broer Tristan lukte dat wel. Rafaël gaat nu als coach van Tristan mee naar de Franse hoofdstad.

Baanwielrenner Steffie van der Peet en zevenkampatleet Sofie Dokter studeren op dit moment bij WUR en mogen naar de Olympische Spelen van Parijs. Voor beiden is het de eerste deelname.

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.
    1. Hoi Arianne,
      Resource kiest ervoor om zoveel mogelijk sekseneutrale woorden te gebruiken voor beroepen en functies. We gebruiken bijvoorbeeld student en onderzoeker ipv studente, onderzoekster. Vandaar ook alumnus!

      1. Alumnus is niet sekseneutraal bij mijn weten.

        For an individual graduate, an alumnus is a single male, an alumna is a single female, and an alum is the gender neutral term. For the plurals, alumni refers to multiple male or gender neutral graduates, alumnae is for multiple female grads, and alums is the gender neutral plural. These terms are often used loosely and their strict definitions are in flux. Bron: Merrianm-Webster

  1. Los van alle taaladviezen en -opmerkingen: ze hebben het in Parijs allemaal supergoed gedaan! Bol behaalde goud, zilver én brons, Matla en Van Laarhoven veroverden met de hockeyploeg ook een gouden plak en Nadine Visser was heel dichtbij een medaille.