In de WUR-gemeenschap kom je alle smaken van de wereld tegen. Bhanvi Sharma (23), masterstudent Nutrition & Health, deelt haar recept voor Rajma, een kidneybonencurry uit het noorden van India.
‘Rajma of kidneybonencurry is een gerecht uit het noorden van India. Dit gerecht werd door mijn moeder voor ons klaargemaakt tijdens de koude maanden. Een kom rajma ke sabji met chapati – Indiaas platbrood – voelde altijd als een warme knuffel van haar. Nu ik hier in Wageningen ben, duizenden kilometers van huis, doet deze kom curry me denken aan mijn familie in India.’
Voor 4 porties
Ingrediënten:
- 2 blikken kidneybonen
- 1 grote ui, fijngehakt
- 1 groene Spaanse peper
- 4 dunne plakjes gember
- 5 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 blik tomaten
- 3 el olie
- 1 tl komijnzaad
- 2 tl rode chilipoeder
- 1 tl kurkumapoeder
- 1 tl garam masala
- 1 tl zwarte peper
- 2 tl korianderpoeder
- snufje kaneel
- zout naar smaak
- water
Bereiding:
- Verhit de olie in een pan en voeg komijnzaad toe. Wacht tot de zaadjes spatten en voeg de fijngehakte knoflook en uien toe;
- Fruit tot de ui en knoflook bruin worden, voeg alle specerijen toe en meng goed;
- Voeg het blik tomaten toe en plet de tomaten goed met de achterkant van de pollepel;
- Wacht 10 minuten en voeg dan de 2 blikken kidneybonen toe, één met het vocht en één zonder het vocht;
- Voeg wat water toe als je de curry te vast is;
- Laat 20 minuten sudderen op laag vuur. Zet het vuur uit en serveer het gerecht warm in een kom met yoghurt en chapati.