Look! Valex Nacci

'Het is ook een meer genderneutrale look, kleding die zowel een meisje als een jongen zou kunnen dragen.'

Tekst en foto Coretta Jongeling

Op de Wageningse campus spot je de mooiste mensen in de coolste outfits. In deze rubriek zetten we ze in de spotlights. Dit keer Valex Nacci, masterstudent Urban Environmental Management.

‘Ik hou van bewegen. Ik wil kunnen rennen, springen, ergens op klimmen als dat nodig is. Dat gaat niet in hele strakke shirts en broeken, dus ik draag graag casual, oversized kleding. Het is ook een meer genderneutrale look, kleding die zowel een meisje als een jongen zou kunnen dragen. Als ik me zo kleed, voel ik me thuis. De broek die ik vandaag draag, komt uit een tweedehands winkel. Hij past perfect en ik vind het leuk dat hij een beetje een nette look geeft. Ik heb geen pak of iets anders formeels.

‘Mijn sokken zijn van Gymshark, ik kreeg ze van een vriend om samen met hem naar de sportschool te gaan. Ik hou van sokken. Als je naar iemands outfit kijkt, vallen de sokken eigenlijk nooit op. Tot je erop gaat letten en dan is dat opeens het enige waar je naar kunt kijken. Mijn schoenen zijn heel chunky, ik hou niet van smalle schoenen. Dit paar heb ik in twee kleuren omdat ik niet kon kiezen.

‘Ik zou wel meer tweedehands willen shoppen, maar het kost meer moeite. Ik geef graag kleding een tweede leven, ik maak het zelf op maat of knip er stukken af. En tweedehands voelt beter dan iets nieuws kopen dat waarschijnlijk veel middelen heeft gekost om te maken.’

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.