Podium: Woetstok Wageningen

'Een muziekfestival van, voor en door Wageningers.'

Wageningen weinig cultuur? In deze rubriek bewijzen we het tegendeel. Bij de 9de editie van tributefestival Woetstok brengen Wageningse bands een eerbetoon aan zowel oude rockartiesten als artiesten van nu.

Coverbands met voornamelijk Wageningse artiesten brengen een beroemde band of artiest op een podium tot leven in een set van veertig minuten. Het publiek kan erbij dansen of liggend op een picknickkleedje in het gras wat eten. Dat is het concept van Woetstok Wageningen.

Mirjam Hack, voorzitter van projectgroep Woetstok Wageningen: ‘Dit is een festival van, voor en door Wageningers. De naam verwijst naar het beroemde Woodstock-festival in 1969, maar we hebben een variëteit aan muziekstijlen en muzikanten die verder gaat dan de originele deelnemers van Woodstock. Er is rock, pop, oude disco en nog veel meer. Zo is het leuk voor oud en jong.’

Kate Bush

Een scholierenband die nummers van ACDC speelt, trapt het festival af. Aan het begin van de avond treden de Ka-Booshkas op: acht (ex-)studenten van WUR die in de huid kruipen van Kate Bush. José Visser, zangeres van de Ka-Booshkas: ‘Ik zat in een tram en ik zag voor me dat ik aan het optreden was. Ik kreeg kippenvel van het idee. Deze fantasie is uitgekomen. Kate Bush treedt weinig op, wij springen in dat gat. Wij gaan de expressieve, theatrale en eclectische kant van Kate Bush laten zien. Eigenzinnig, exploratief, met veel energie. Maar we brengen ook gevoelige nummers. Het nummer Jig of Life heeft een bijzonder Iers ritme met viool.’

Angelo Braam, violist van de Ka-Booshkas: ‘Met dit nummer krijgen we Wageningers zeker aan het dansen. Mijn viool zorgt daarnaast ook voor special effects.’ Special effects met een viool? Wat dat precies betekent kunnen bezoekers ontdekken op 29 juni.
Zie voor meer informatie en het volledige programma loburg.com/woetstok.

Zaterdag 29 juni 2024
Torckpark, 13:00-23:45 uur
Gratis toegang

Lees ook:


Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.