In de WUR-gemeenschap vind je alle smaken van de wereld. Putri Monalisa, masterstudent Development and Rural Innovation, deelt een van haar lievelingsrecepten uit Indonesië: Ajam Opor.
‘Ajam Opor is kip gekookt in kokosmelk. Anders dan de meeste Indonesische gerechten is dit gerecht niet erg pittig, en dus ideaal voor mensen die wel van de smaak van Indonesisch eten houden maar niet van pittige gerechten.’
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 8 kip-drumsticks, (of 500 gram tofu)
- 1 stengel citroengras
- 3-4 limoenblaadjes
- 500 ml water
- 200 ml kokosmelk
- 2 uien
- 4 teentjes knoflook
- 2 cm gember
- 2 theelepels korianderpoeder
- 1 theelepel zout (naar smaak)
- 2 theelepels peper
- 1 of 2 rode pepers (of meer)
- olie om in te bakken
Benodigdheden
- Blender/staafmixer/vijzel
Bereiding
- Doe de uien, knoflook, korianderpoeder, zout, peper en rode pepers in een blender en maak er een gladde pasta van;
- Als je tofu gebruikt, snijd deze dan in dobbelsteentjes;
- Verhit wat olie en roerbak de kruidenpasta zo’n 2 tot 3 minuten;
- Kneus het citroengras en de limoenblaadjes. Voeg ze toe aan de kruidenpasta;
- Voeg de kip of tofu toe en bak deze gedurende 1-2 minuten mee;
- Voeg het water en de kokosmelk toe en breng aan de kook;
- Laat gedurende 20 minuten zachtjes doorkoken, het vocht moet tot een gladde saus zijn ingedikt;
- Serveer met kroepoek, rijst en gebakken uitjes als garnering.