Smaken van WUR: risoles mayo

Adinda Kirana uit Indonesië deelt een recept voor risoles mayo.
Adinda Kirana, masterstudent Food Technology uit Indonesië

In de WUR-gemeenschap kom je alle smaken van de wereld tegen. Adinda Kirana (25), masterstudent Food Technology (specialisatie Gastronomy Science) uit Indonesië, deelt het recept voor een van haar favoriete Indonesische snacks.

‘Dit is een van mijn lievelingstussendoortjes uit mijn thuisland Indonesië. Deze lekkere snack kun je op elk moment van de dag eten. Ze kosten daar ongeveer een euro voor vier stuks. Het is geen dure snack, maar mijn buik wordt er blij van!’

Voor 6 stuks

Ingrediënten:

  • Voor de saus van de vulling
    • 15 eetlepels mayonaise3 eetlepels honing of gecondenseerde melk1,5 eetlepel mosterd (optioneel)2 eetlepels sambal/chilisaus (optioneel)
  • 0,25 theelepel peper
  • Voor de vulling
    • 7 plakjes bacon, spek of ham
    • 45 gram cheddar, geraspt
    • 2 hardgekookte eieren, in 6 stukken gesneden
    • 1 kleine prei (optioneel), grof gesneden
  • Voor de vellen
    • 125 gram bloem
    • 1 eetlepel maïzena
    • 130 ml water
    • 200 ml melk
    • 0,5 theelepel zout
    • 2 eetlepels olie
    • 1 rauw ei
  • Voor de buitenkant: ei en paneermeel

Bereidingswijze:

  1. Meng alle ingrediënten voor de vellen – behalve de olie – met een garde;
  2. Zet een kleine koekenpan met een scheutje olie op een laag-middelmatig vuur;
  3. Bak 6 risolesvellen en zet ze apart;
  4. Voor de saus van de vulling: meng de mayonaise met de honing of gecondenseerde melk, mosterd, sambal en peper;
  5. Leg de plakken spek/ham, stukjes gekookt ei, prei en kaas en de saus op een risolesvel;
  6. Rol het vel op en plak het met een beetje water dicht;
  7. Wentel de risoles door ei en paneermeel;
  8. Bak de risoles in olie goudbruin, laat de overtollige olie uitlekken;
  9. Smaakt het lekkerste met rauwe chilipepers uit Thailand.

Tip: Voor de vellen kun je ook gebruik maken van loempiavellen

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.