Smaken van WUR: Tartiflette

Mathilde Richard, bachelorstudent Environmental Sciences uit Frankrijk, deelt haar recept voor tartiflette.

In de WUR-gemeenschap kom je alle smaken van de wereld tegen. Mathilde Richard (21), bachelor uitwisselingsstudent Environmental Sciences uit Frankrijk, deelt haar recept voor tartiflette.

‘Tartiflette is een gerecht uit de Franse alpen, waar ik ook vandaan kom. Het is mijn favoriete gerecht om te maken in de winter, thuis maken wij dit in de winter meerdere keren per week. Dit is de vegetarische versie, in de niet-vegetarische versie kun je spekjes toevoegen. Het wordt gemaakt met reblochon, een kaas uit de Franse alpen. Maar je kunt de reblochon ook vervangen door een andere zachte Franse kaas, zoals brie of camembert. Het is een ovengerecht, maar hier in Wageningen heb ik geen goede oven, dus je kan het ook prima in de pan maken.’

Ingrediënten (2 personen):

  • 500 gram aardappelen
  • een reblochon-kaas (eventueel een andere zachte Franse kaas)
  • ui, grof gesneden
  • teentje knoflook, fijngesneden
  • handje grof gesneden bladpeterselie
  • 250 ml kookzuivel

Bereiding:

  1. Kook de aardappelen ongeveer 20 minuten, schil ze en snijd ze in plakjes;
  2. Verwarm de oven voor op 175 graden;
  3. Bak de ui en knoflook in een pan tot de ui glazig is;
  4. Meng de aardappelen, de ui, knoflook en peterselie samen met een scheutje kookzuivel in een ovenschaal;
  5. Snijd de reblochon overlangs doormidden. Eén helft van de kaas kan in stukjes worden gesneden en door de andere ingrediënten worden gemengd. Breng alles op smaak met peper en zout;
  6. Snijd de andere helft van de kaas door twee en leg deze bovenop de ingrediënten;
  7. Doe de ovenschaal in de oven en bak het ongeveer 15 minuten, of tot de kaas gesmolten is. 

Win een lunchbon!
Deel jouw recept met Resource en win een Aurora-eetbon van 10 euro: resource@wur.nl

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.