Smaken van WUR: Zwitserse Wähe (quiche)

Paula Rivas, masterstudent Biotechnologie uit Zwitserland, maakt vegan hartige taart.

In de WUR-gemeenschap kom je alle smaken van de wereld tegen. Paula Rivas, masterstudent Biotechnologie uit Zwitserland, deelt een recept voor vegan hartige taart.

‘Ik eet al jarenlang veganistisch. Mijn Zwitserse vrienden zeggen altijd dat ze deze hartige taart het allermeest zouden missen als zij veganist waren. Na een tijdje experimenteren is het me gelukt om de ei-vulling te vervangen door een even goed alternatief. Welke groente je erbij doet, maakt niet veel uit; kijk maar wat er nog in je koelkast ligt.’

Ingrediënten:

Deeg

  • 3 kopjes bloem
  • 200-250 gr plantaardige boter
  • water (paar lepels om het deeg zacht te maken)
  • 1 theelepel zout

Vulling

  • pak ingevroren spinazie (ong. 500 gr)
  • 1 ui, in stukjes gesneden
  • 3 teentjes knoflook, fijn gehakt
  • ½ blok tofu
  • ¾ kopje geweekte cashewnoten
  • 2 eetlepels maïzena
  • ¼ kopje water
  • kruiden: 1 bouillonblokje, snuf nootmuskaat, snuf zout

Bereiding:

  1. Verwarm de over voor op 200°C;
  2. Deeg: meng de bloem, boter en zout en voeg langzaam water toe tot het deeg kneedbaar is;
  3. Vulling: fruit de ui en knoflook in wat olie goudbruin; voeg de spinazie en de kruiden toe;
  4. Meng de tofu met de cashewnoten in een blender en voeg peper, zout en je eigen favoriete kruiden toe; los de maïzena op in wat water en mix dat erdoor in de blender; voeg dit mengsel toe aan de spinazievulling;
  5. Bekleed de ovenschaal met het deeg (niet te dik, minder dan 1 cm) en doe de vulling erin;
  6. Bak de taart tussen de 20 en 40 minuten op 200°C.

Win een Lunchbon!
Deel jouw recept met Resource en win een Aurora-eetbon van 10 euro. resource@wur.nl

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.