In de WUR-gemeenschap kom je alle smaken van de wereld tegen. Paola Cassiano, masterstudent Plant Sciences uit Italië, deelt een recept voor gevulde tomaten.
Pomodori ripieni gratinati: Italiaanse gevulde tomaat
‘Omdat ik erg van groente houd, en zeker van tomaten, maakt de moeder van mijn vriend dit gerecht altijd voor mij als we komen lunchen. Het is makkelijk, snel en heerlijk! Het originele gerecht is met Parmezaanse kaas, maar ik heb liever de veganistische variant: die is duurzamer en net zo lekker. Je kunt de gevulde tomaten zowel warm als koud eten en wat overblijft is ook de volgende dag nog heel smakelijk.’
Ingrediënten
- 800 gr vleestomaten
- 80 gr paneermeel
- extra vierge olijfolie
- zwarte peper & zout
- oregano
- twee teentjes knoflook in stukjes gehakt
Bereiden
- Was de tomaten en snijd ze over de lengte doormidden;
- Verwijder met een lepel het zaad en het vruchtvlees uit de tomaat en doe dat in een blender met zout, peper, oregano en knoflook (als je geen blender hebt, dan kun je het vruchtvlees in kleine stukjes snijden);
- Roer het paneermeel erdoor. Het mengsel moet stevig zijn, maar nog wel smeuïg;
- Vul de tomaten met het mengsel;
- Besprenkel met een beetje olijfolie;
- Leg de tomaten op een bakplaat op bakpapier en zet die in het midden van een voorverwarmde oven – 30 minuten op 180°C;
- Haal de tomaten uit de oven en laat ze 5 minuten staan en…eet smakelijk!