In de WUR-gemeenschap kom je alle smaken van de wereld tegen. Priyadharshini Sekar (23), masterstudent Environmental Sciences, deelt haar recept voor bruine-bonencurry uit het zuiden van India.
‘Dit rijst- en bonengerecht is een favoriet en troostrijk gerecht voor de inwoners van mijn thuisland India.’
Ingrediënten (voor vijf personen)
Gheerijst:
- 2 kopjes basmatirijst
- 1 eetlepel komijnzaadjes
- 2 eetlepels ghee (geklaarde boter)
- 2 kruidnagels
- 2 laurierblaadjes
Curry:
- 3 tomaten, fijngehakt
- 3 uien, gepureerd
- 1 blik bruin bonen (350 gram)
- 1 eetlepel gember en knoflookpasta
- ½ eetlepel kurkuma
- 1 eetlepel chilipoeder
- ½ eetlepel garam masala
- ½ eetlepel koriander
- 1 eetlepel citroensap
- verse korianderblaadjes (voor de garnering)
- 1 kopje verse room
- ½ eetlepel komijn
- 2 kruidnagels
- 2 laurierblaadjes
Bereiding
Gheerijst:
- Wel de basmatirijst gedurende 15 min. en giet het af;
- Verwarm een pan, voeg de ghee, komijnzaadjes, kruidnagel en laurier toe;
- Voeg de gewelde basmatirijst toe en meng langzaam;
- Voeg 3 kopjes water toe en wat zout;
- Kook gedurende 20 tot 25 min. op laag vuur met deksel op pan.
Curry:
- Verhit 3 eetlepels olie in een pan;
- Voeg komijnzaadjes, kruidnagel en laurier toe;
- Voeg gepureerde ui toe en fruit goudbruin;
- Voeg gember en knoflookpasta toe en fruit tot de rauwe geur verdwijnt;
- Voeg gehakte tomaat toe en kook gedurende enige tijd;
- Voeg kurkuma, chilipoeder, garam masala, koriander en 2 kopjes water toe en kook 5 min.;
- Voeg bruine bonen toe;
- Meng het geheel en voeg zout toe naar smaak;
- Laat gedurende 15 min. zachtjes koken, voeg water toe indien nodig;
- Voeg citroensap en verse room toe en roer goed door elkaar;
- Garneer met koriander.
Win een Lunchbon!
Welk gerecht doet jou aan thuis denken? Deel het met Resource door te mailen naar resource@wur.nl en win een Aurora-eetbon van 10 euro als jouw gerecht wordt gepubliceerd!