De bel gaat. Staat er een student voor je deur die een paaspakket komt brengen. Voor bij de online paasborrel vanmiddag.
Dat is de vrolijke boodschap. De minder leuke voor u als lezer is deze: je moet wel bij de WUR-afdeling CC&M (communicatie en marketing) werken. De leiding van de club laat vandaag 130 paaspakketten bij alle thuiswerkers bezorgen. ‘Voor bij de online paasborrel, omdat we elkaar al een maand niet hebben gezien’, licht Nikolien van Gelderen (teamleider Events) toe.
In de kleurige box zit lekkers voor bij de borrel. De borrel zelf wordt aan de thuiswerker overgelaten. En voor bij de pubquiz die bij de borrel is bedacht. Misschien wel de eerste volledig online pubquiz ooit. In ieder geval een primeur voor WUR. ‘Alle deelnemers zijn in teams ingedeeld die met elkaar communiceren via Skype. De quizmaster is in beeld via Teams van Microsoft en de antwoorden worden via online google-formulieren verstuurd.’
Beginnen
Voor Van Gelderen is het een welkome opdracht. Ze kwam half februari in dienst en zag vervolgens door de coronacrisis zo’n beetje al het werk wegvallen. ‘Alle evenementen tot september zijn geschrapt.’ Geen lekkere manier om aan je nieuwe baan te beginnen. In de hal van Atlas leidt ze vanochtend de campagne. Op afgesproken tijdstippen komen ingehuurde studenten hun doos met pakketten afhalen.
Kom ik ook eens buiten. Ze zochten iemand met een auto en die heb ik
Bas van Groesen
Masterstudent biologie Bas van Groesen is één van die bezorgers. Hij is bezig met zijn thesis. ‘Voor mij is er weinig veranderd door die coronacrisis. Ik werkte toch al thuis.’ Het bezorgklusje is een welkome afleiding. ‘Kom ik ook eens buiten. Ik zit in het mascotte-team van WUR en doe zo af en toe klusjes. Ze vroegen iemand met een auto en die heb ik.’ Hij moet naar Heteren, Zetten, Oosterbeek, Doorwerth en Renkum. De route is al uitgestippeld.
Veilig
De pakjes tussen grofweg Utrecht en Arnhem worden per koerier gebracht. Bestemmingen verderop gaan per post. Dan maar eigen knabbeltjes bij de quiz. En mag dit eigenlijk wel in coronatijd? Alles gaat veilig, legt Van Gelderen uit. De bezorgers hebben duidelijke instructies meegekregen. Het afhalen van de pakketten gebeurt met tussenpauzes van tien minuten. Van Gelderen zelf brengt de laatste doos weg. ‘Een studente viel uit.’