Tekst: Cathy (Kexin) Chen
Voordat Filippo naar Wageningen kwam, werkte hij in het Bulgari hotel in Italië, een hotel van wereldformaat. ‘Ik deed mijn werk goed en kreeg van mijn leidinggevende al een vast contract aangeboden kort nadat ik in dienst kwam. Met deze baan zou ik een fatsoenlijk inkomen hebben en mij verzekeren van een prima leven en carrière’, zegt Filippo trots. Toch zegde hij zijn baan op en besloot zich verder te ontwikkelen door te gaan studeren. ‘Ik voelde de behoefte om te studeren en kennis te vergaren op het gebied van voedingswetenschap en management, dus ik besloot mij aan te melden bij Wageningen Universiteit. Zodra ik stond ingeschreven, heb ik mijn baan opgezegd. Nu ik bijna klaar ben met mijn studie, ben ik er van overtuigd dat ik de juiste keuze heb gemaakt. Ik weet echt veel meer over voeding en management dan voordat ik ging studeren.’
Ik wil nu snel mijn eigen restaurant openen
Filippo wil snel na zijn afstuderen een restaurant openen. ‘Ik koos voor het vak ondernemen omdat ik graag meer wilde leren over de denkwijze van een ondernemer. Ik wil uiteindelijk graag een eigen restaurant openen, dit is al sinds mijn zestiende mijn droom. Mijn zus was toen erg ziek en ze had ook psychische problemen. Door lekker voor haar te koken wilde ik haar beter maken. Ik wilde ziekte te lijf gaan met goed eten. Mijn “innerlijke stem” zei me dat ik me moest verdiepen in de geheimen van voedsel en dat die kunnen bijdragen aan het welzijn van mensen. Voedsel is zo belangrijk en houdt zo nauw verband met het menselijk leven. Als het kan, wil ik in de toekomst mijn ideeën verankeren in mijn eigen restaurant. Na mijn stage ga ik snel de marktontwikkelingen bekijken en dan de gok wagen om mijn eigen restaurant te openen.’