Foto’s: Guy Ackermans
Toch krijgt de internationale lezer nog wel enkele extra’s. Aan de vertaling is extra informatie toegevoegd over voeding en vooral het milieu. Vandaar de nieuwe ondertitel: Food for a sustainable planet. Verder bevat het kookboek nieuwe interviews met Kofi Annan, voormalig Secretaris-Generaal van de VN en internationaal topkok, René Redzepi. Bezoekers konden vanmiddag in Impulse eerst even huiveren bij een terrarium met levende sprinkhanen, om zich even later daadwerkelijk te goed te doen aan de insectengerechten. Deze waren klaar gemaakt door koks van de Vakschool Rijn-IJssel. Henk van Gurp, docent aan deze instelling, nam de culinaire kant van het kookboek voor zijn rekening.
De Wageningse entomologen Marcel Dicke en Arnold van Huis wijzen al jaren op de voordelen van het eten van insecten. Afgelopen jaren waren ze hierin echter wel heel succesvol. Het in april 2012 gepresenteerde kookboek leverde wereldwijd publiciteit op en ging meer dan vijfduizend keer over de toonbank. Daarmee is het boek in Nederland een bescheiden bestseller. Een rapport over ‘microlivestock’ dat Arnold van Huis afgelopen jaar schreef voor de wereldvoedselorganisatie FAO is inmiddels miljoenen keren gedownload.
De entomologen organiseren van 14 tot 17 mei in Wageningen het symposium Insects to feed the world.