‘Mijn eerste indruk: chaotisch,’ vertelt Sandra Munniks van het Rikilt. ‘Het was heel erg zoeken naar producten. Informatiebordjes ontbraken zodat je niet kon zien hoe duur een broodje was en wat erop zat. Ik denk dat het wel beter zal worden. En anders gaan we gewoon weer naar het Restaurant van de Toekomst.’ Half juli nam Cormet Campuscatering de kantines van Wageningen UR over van Albron. Tot vorige week bood Cormet een beperkt zomerassortiment in het café op de begane grond, vanmorgen opende de grote kantine op de eerste verdieping. De porseleinen borden staan nu niet meer bij de ingang. Ze staan achterin, naast het kraampje met Chinese afhaalmaaltijden. Bijna niemand kan de borden vinden, ook een medewerkster van Cormet niet. Ze biedt een kartonnen bordje aan. ‘Nog niet alles is klaar,’ verklaart commercieel directeur Frank van Zomeren van Cormet Campuscatering. ‘Pas op 3 september zijn we in vol ornaat. We zijn de counter nog aan het herinrichten, ook komen er meer broodjes en meer salade. We hebben de borden nu bij de Chinese uitgifte staan, omdat je ze op dat moment gaat gebruiken. Dat is even wennen, maar misschien moeten ze wel naar een andere plek. Dat gaan we nog bekijken.’ ‘Wat wel fijn is, dat je nu ook kunt pinnen,’ meldt masterstudent Arjen Blankesteijn. ‘Voor de zomer kon je alleen met chipknip betalen.’ Het kassasysteem blijkt echter weinig flexibel: je moet vooraf kiezen hoe je wilt betalen. Een student heeft een te laag chipsaldo, maar hij kan niet alsnog voor pinnen kiezen. De rij wachtenden groeit dan snel. En hoe smaakt het? ‘Prima’ meldt student Arjen terwijl hij zijn broodje kroket op tafel legt. Grappend: ‘En ik neem altijd een broodje kroket, dus dit is een heel goed herhalingsexperiment.’
Chaotische start voor nieuwe cateraar
Vandaag opende cateraar Cormet haar kantine in Forum. De borden waren niet te vinden en de bordjes met prijzen en productinformatie ontbraken.