Smaken van WUR: Courgette-brownies

Clara Schusters uit Duitsland deelt een recept voor courgette-brownies.
Clara Schusters, masterstudent Resilient Farming and Food Systems uit Duitsland

In de WUR-gemeenschap kom je alle smaken van de wereld tegen. Clara Schusters (28), masterstudent Resilient Farming and Food Systems uit Duitsland, deelt haar go-to vegan brownie recept.

‘Toen ik zes jaar geleden vegan werd, was dit een van de eerste recepten die ik uitprobeerde. Ik was een beetje sceptisch: niemand wil brownies die naar courgette smaken. Maar toen ik het proefde, bleek het echt heerlijk te zijn! De courgette maakt de brownie wat minder droog en zorgt voor een geweldige textuur. Ik vind het mooi dat er zo veel verborgen groente in deze brownies zit. Ook zijn ze snel te maken en kan het bijna niet fout gaan. Ten slotte is het geweldig om te zien hoe mensen reageren als ze horen dat courgette een van de belangrijkste ingrediënten is: ze kunnen het gewoon niet geloven.’

Ingrediënten

  • 300g courgette
  • 250g bloem
  • 2 pakjes vanillesuiker
  • 170g suiker
  • 50g cacaopoeder
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 125ml plantaardige olie
  • snuf zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (180 graden heteluchtoven);
  2. Rasp de courgette met de grove kant van de rasp;
  3. Meng alle andere ingrediënten goed door elkaar en voeg dan de geraspte courgette toe;
  4. Doe bakpapier in een bakvorm en verdeel de browniemix erin. Bak 20-25 minuten in de oven. Het deeg moet stevig zijn aan de buitenkant, maar nog wel een beetje zacht: de brownie stijft verder op tijdens het afkoelen;
  5. Haal de brownie uit de oven en laat minimaal 90 minuten afkoelen om op te stijven;
  6. Geniet ervan!

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.