Smaken van WUR: Tortilla de patatas

Luca Sarobe, MSc student Climate Studies uit Spanje, deelt zijn recept voor Tortilla de patatas.
Luca Sarobe uit Spanje

In de WUR-gemeenschap vind je alle smaken van de wereld. Luca Sarobe (22), masterstudent Climate Studies uit Spanje, deelt een recept voor Tortilla de patatas.

‘Tortilla is een van de weinige gerechten die je in heel Spanje tegenkomt. Daar eten mensen het zowel als avondeten, als lunchgerecht, als een snack of zelfs als ontbijt. Tortilla doet me altijd denken aan ontmoetingen met familie en vrienden, omdat het dan ook altijd gegeten wordt. In Spanje worden zelfs tortilla-bakwedstrijden gehouden. De grote vraag is dan: moet er wel of geen ui in dit gerecht? Ik kies voor wel ui!’ 

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 500 g aardappel (in middelgrote stukken gesneden)
  • 250 g ui (fijngehakt)
  • 6 middelgrote eieren
  • 3 mespuntjes zout
  • 300 ml olijfolie (of zoveel als nodig)

Bereiding:

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken; pel de uien en hak ze fijn;
  2. Verwarm een grote koekenpan met een laagje olie op laag vuur. Voeg vervolgens de uien toe en laat deze zachtjes fruiten. Roer regelmatig. De olie moet de uien bedekken;
  3. Voeg na 5 minuten de aardappelstukken toe. Voeg olie toe zodat de uien en aardappelen weer bedekt zijn;
  4. Laat 15 tot 20 minuten op laag vuur gaar worden, controleer regelmatig of de uien en aardappelen al zacht zijn. Roer regelmatig;
  5. Kluts 6 eieren in een grote schaal;
  6. Zeef de aardappelen en uien en houd de olie apart. Voeg de gebakken aardappelen en uien toe aan de eieren;
  7. Voeg zout toe en meng goed door elkaar;
  8. Bak de omelet in een beetje olie goudbruin, draai om (met behulp van een bord of snijplank) en bak vervolgens de andere kant;
  9. Als de omelet aan beide zijden goudbruin en gaar is, stort je deze op een groot bord. Serveer met licht geroosterd brood.

Win een lunchbon!
Deel jouw recept met Resource en win een Aurora-eetbon van 10 euro: resource@wur.nl

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.