In de WUR-gemeenschap kom je alle smaken van de wereld tegen. Stefano Fazzari, uitwisselingsstudent uit Italië, deelt zijn recept voor pasta al forno (pasta uit de oven).
‘Pasta al forno is een van mijn lievelingsgerechten omdat het mij doet denken aan de zondagse lunch, als de hele familie thuis is en geniet van een gezamenlijke maaltijd. Dit is eigenlijk een kliekjes-recept, er kunnen allerlei restjes in die nog in de koelkast liggen. In mijn moeders versie van het recept zit ragout, maar je kunt de pasta maken met elk type saus.’
Ingrediënten (voor een kleine ovenschaal 30×20 cm)
Pasta
- 500g pasta
- 2/3 mozzarella
- geraspte Parmezaanse kaas naar smaak
Ragout
- 500 ml tomatensaus
- halve wortel
- halve bleekselderij
- halve ui
- 200g gehakt
- scheut olijfolie
- scheut rode wijn
- kruiden naar smaak
Bereiding
- Snijd de ui, wortel en bleekselderij in stukken en fruit deze in olie;
- Voeg het gehakt toe en wanneer dat gaar is, een scheut wijn;
- Wanneer de wijn volledig verdampt is, voeg je de tomatensaus toe. Laat het geheel op een laag vuur gedurende een half uur koken. Voeg kruiden naar smaak toe;
- Als de saus klaar is, kook je de pasta in water met zout. Kook de pasta wat korter dan de op de verpakking aanbevolen tijd;
- Giet de pasta af en voeg de saus en de gesneden mozzarella toe;
- Doe het geheel in een ovenschaal, leg er nog wat mozzarella bovenop en strooi er Parmezaanse kaas overheen;
- Plaats de schaal in een voorverwarmde oven en bak gedurende 5-10 minuten op 180/190°C. Zet Hierna de gril aan en gril de schotel nog 5 minuten. Buon appetito!
Win een lunchbon!
Deel jouw recept met Resource en win een Aurora-eetbon van 10 euro: resource@wur.nl.