Initiatiefnemer is studentenwerver Edwin Kelhout. ‘We zijn altijd bezig om te kijken op welke originele manier we het studentenleven van Wageningen in beeld kunnen krijgen en op de kaart kunnen zetten. In een kookboek kunnen we goed laten zien waar Wageningen voor staat: voeding en een internationaal karakter. Bovendien geeft het een mooi beeld van het Wageningse studentenleven.’
In het boek (de titel staat nog niet vast) worden veertig recepten vanuit alle windstreken bij elkaar gebracht. Op de facebookpagina van de universiteit staan al een tijdje oproepen aan studenten om recepten te leveren. Op dit moment vindt volgens Kelhout de eerste fotoshoot plaats. De foto’s bij de recepten worden genomen terwijl de studenten eten. ‘Zo kun je mooi laten zien hoe Wageningse studenten leven en eten. Denk bijvoorbeeld aan plaatjes van eten bij de verenigingen, op de flats of langs de Nederrijn.’
Het eerste exemplaar van het boek wordt op 1 september bij de opening van het academisch jaar overhandigd aan Louise Fresco, de nieuwe voorzitter van de RvB. Mogeljk levert zij ook zelf een recept. Kelhout rekent ook op een bijdrage van rector magnificus Martin Kropff en Hotel De Wereld. Het boek wordt in pocketvorm uitgegeven, is te koop in de WUR-shop en gaat tussen de 10-15 euro kosten. Naast de papieren versie komt er ook een app. Kelhout: ‘Dat wordt geen kopie van het boek maar een online-variant, waarop studenten en medewerkers hun recepten kunnen delen.’