Wie denkt hele stukken insect te vinden in het ijsje komt bedrogen uit. Het gaat volgens ijsmaker Antonio Mulder, die werd gevraagd om een recept te bedenken, om poeder gemaakt van krekels. ‘De smaak gaat een beetje richting noten-caramel. Ik ben benieuwd naar de reactie van mensen die het proeven. Ik niet dat het een vast onderdeel van ons assortiment gaat worden, maar je weet het nooit.’
Het bedrijf Tiny Foods is verantwoordelijk voor het bedenken van het concept. De oprichters willen het eten van insecten bekender maken onder een groot publiek. Het doel is om 1 miljoen mensen te bereiken met die boodschap binnen 2 jaar.
Volgens Rens Stokman, één van de oprichters, is het insectenijsje een middel om dat doel te bereiken. ‘We zoeken laagdrempelige evenementen om mensen insecten te laten proeven. De samenwerking met IJssalon Antonio is daar een mooi voorbeeld van’.
Stokman staat zaterdag samen met zijn 2 compagnons van Tiny Foods bij de ijssalon in het centrum van Wageningen. Daar gaat hij uitleg geven over het eten van insecten en om vragen te beantwoorden.