Een aantal gerechten van het Happietaria-menu © Happietaria
In twee weken tijd hebben er zo’n 1200 gasten gegeten bij het pop-up restaurant, laat Sanne Mol van het Happietaria-bestuur weten. Samen zijn die goed voor ruim 20.000 euro, geld dat gebruikt wordt om kindslaven te bevrijden uit de Ghanese visindustrie.
‘Het geld dat we ophalen met Happietaria gaat naar International Justice Mission‘, vertelde Mol eerder aan Resource. ‘Zij investeren het bijvoorbeeld in opvangcentra voor ex-kindslaven en om leraren en sociaal werkers op te leiden, om die Ghanese kinderen te redden. Elk etentje hier draagt bij aan een beter leven voor een kind daar.’
30.000 euro
Happietaria draait volledig op vrijwilligers (voornamelijk studenten) en sponsoring. Het pop-up restaurant is te vinden op Dreijenplein 4. Voor de opening heeft het bestuur uitgesproken te streven naar een totale opbrengst van 30.000 euro. Daar hebben ze dus nog een kleine anderhalve week de tijd voor.
Het Happietaria-menu is hier te raadplegen. Reserveren kan via de website.
Lees meer:
‘Lekker uit eten voor een goed doel’ bij Happietaria