In de WUR-gemeenschap zijn alle smaken van de wereld te vinden. Elena Gallina, post-graduate stagiaire bij NIOO-KNAW uit Italië deelt haar recept voor een kikkererwten-omelet.
‘Ik ontdekte dit recept toen ik een veganistisch, gluten- en lactosevrij diner moest maken voor vrienden. Het was een groot succes en ik kreeg daarna vaak het verzoek om het recept te delen.’
Ingredienten (voor 3 à 4 personen)
- 200 g kikkererwtenbloem
- 600 ml warm water
- 1/2 theelepel zout
- 50 ml olijfolie
- groenten naar keuze
Bereiding
- Klop de bloem, het zout en water door elkaar;
- Verwijder het schuim, dat is namelijk erg bitter en beïnvloedt de smaak van de omelet;
- Roer de olie door het mengsel;
- Voeg groenten toe (ik gebruik meestal een halve courgette, gebakken in olie met een teentje knoflook) en eventueel kruiden naar smaak;
- Giet het mengel in een ovenschaal en bak gedurende een half uur op 220°C.
Win een Lunchbon!
Deel jouw recept met Resource en win een Aurora-eetbon van 10 euro. resource@wur.nl