In de WUR-gemeenschap kom je alle smaken van de wereld tegen. Marta Nidola, masterstudent Geo-Information Science, neemt ons mee naar Italië.
‘Ik deel dit recept om mijn grootmoeder te eren, die enkele weken geleden is overleden terwijl ik in Wageningen was. Gnocchi della Val Varaita roept herinneringen op aan vrolijke zomervakanties in Melle (ongeveer 300 inwoners) met mijn neven en nichten, genietend van de eenvoudige dingen.’
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 1 kilo aardappelen
- 350 gram tarwebloem
- 400 gram ‘tumin del mel’ of verse zachte kaas
- 2 eieren
- zout
Bereiding:
- Kook de aardappelen in de schil;
- Zodra de binnenkant gaar is, schil je de aardappelen en stamp ze fijn met een aardappelstamper. Het is belangrijk dat je dit doet terwijl de aardappelen nog heet zijn. (Je kunt de aardappelen ook eerst schillen en dan koken, maar dat heeft niet de voorkeur omdat ze dan meer water opnemen.);
- Doe de geraspte kaas in een kom en strooi de aardappelsnippers erover. Roer indien nodig door elkaar om te zorgen dat de kaas volledig gesmolten is;
- Voeg de eieren, bloem en een mespuntje zout toe. Roer door elkaar en kneed vervolgens tot het deeg een stevige, samenhangende bal vormt;
- Rol een klein deel van het deeg tussen je handen en snijd deze vervolgens in kleinere of grotere stukken, afhankelijk van of je de langwerpige ‘ravioles’ of de kleinere ‘gnocco’ wilt maken. Rol het deeg tussen je handen tot de gewenste vorm;
- Doe de deegballetjes in kokend water met zout en verwijder ze zodra ze drijven met een schuimspaan;
- Dien de gnocchi meteen op. Doe er een flinke schep tomatensaus bij en bestrooi het gerecht met geraspte Parmezaanse kaas, of ‘in bianco’ (een fondue van room en kaas).
Lunchbon 10 euro
Deel jouw recept met Resource en win een Aurora-eetbon van 10 euro.
resource@wur.nl.