Campusbewoners: BBS

‘We willen met partners op planten gebaseerde producten ontwikkelen.’

Martijn Bosmans, afgestudeerd als levensmiddelentechnoloog in Wageningen, is head of development Plant Based Food van het Duitse bedrijf Bösch Boden Spies (BBS). Waar zijn Duitse collega’s voornamelijk werken aan conceptontwikkeling en verkoop van gedroogde noten en fruit, ligt de focus in Wageningen op ingrediënten voor plantaardige vlees- en zuivelvervangers. In de praktijk runt hij een kleine start-up van drie personen in Plus Ultra, die momenteel vooral bezig is contacten te leggen met partners, klanten en opdrachtgevers.

Bosmans werkte eerder voor de Wageningse firma Contined, die in 2016 door BBS werd overgenomen en vorig jaar werd gesloten. Hij mag nu een hub opzetten op de Wageningse campus. ‘We willen met partners op planten gebaseerde producten ontwikkelen, maar ook consultancy-opdrachten uitvoeren en de logistiek en verkoop doen voor andere voedingsbedrijven.’

We willen met partners op planten gebaseerde producten ontwikkelen

Daarbij moet Bosmans ook een brug slaan tussen de Wageningse kennis en het Duitse familiebedrijf (140 medewerkers). ‘Wij doen op dit moment een project over plantaardige kaas voor een Duitse klant. Verder zien we heel veel plant-based-voedingsbedrijven ontstaan in Europa, die niet allemaal evenveel voedingskennis in huis hebben. Die willen we helpen met productontwikkeling en verkoop.’ Bosmans werkt nog niet samen met WUR, maar is nu bezig een Open Keuken op te zetten op de campus. ‘Net als andere start-ups willen wij plantaardige producten ontwikkelen en testen in een keuken die ook voor anderen toegankelijk is. Daar zoek ik partners bij.’

Op de campus bevinden zich zo’n honderd bedrijven. In Resource stellen we ze aan je voor. Dit keer BBS in Plus Ultra.

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.