In de WUR-gemeenschap zijn alle smaken van de wereld te vinden. Giorgio Omodei (25), masterstudent Organic Agriculture, maakt een gerecht dat hem herinnert aan zijn thuis in Singapore.
‘Ik ben opgegroeid in Singapore, waar mijn moeder, mijn zus en ik elke week een keer naar hetzelfde restaurant gingen om dit gerecht te bestellen. Het wordt nooit saai. Dit gerecht heeft voor mij een grote sentimentele waarde, vooral omdat ik inmiddels acht jaar van huis ben.’
Ingrediënten
- 400g Pandan rijst
- 300-400g kipdijtjes, in stukken
- 2 paprika’s en 2 uien, grof gesneden
- 1/3 ananas en twee tomaten, grof gesneden
- 6 teentjes knoflook en 50g gember, fijngehakt
- Lente-uitje, fijngehakt
- 1 rode peper
- 1 ei
- 200g tarwebloem
- 100g maïzena
- 50ml sojasaus
- 50ml appelazijn
- 3-4 el bruine suiker
- Sesamzaad
Bereiding
- Kruid de kip met zout, peper en scheut sesamolie.
- Zet rijst op met wat knoflook, gember en zout. Laat enkele minuten doorkoken; haal van het vuur en laat verder garen;
- Verhit zonnebloem- en sesamolie in wokpan, voeg chili en rest knoflook toe en fruit zachtjes;
- Voeg ui en paprika toe, bak 5 minuten;
- Voeg ananas, tomaten en beetje zout toe, bak 5 minuten;
- Voeg sojasaus, appelazijn en bruine suiker toe. Laat 5 minuten doorkoken;
- Kluts het ei met peper in een schaal; doe deel maïzena in andere schaal. Doe bloem in derde schaal, met wat zout, peper en chilipoeder;
- Rol de kipstukjes achtereenvolgens door de maïzena, ei en bloem;
- Doe wat olie in een pan en laat op temperatuur komen; frituur kip in kleine porties goudbruin; uitlekken op keukenpapier;
- Saus verwarmen en binden met maizena. Als saus juiste dikte heeft bereikt, voeg kip toe;
- Serveer met rijst. Garneer met sesamzaad en lente-uitjes. Geniet!
Welk gerecht doet jou aan thuis denken? Deel het met Resource zodat we allemaal kunnen meegenieten! resource@wur.nl