In de WUR-gemeenschap kom je alle smaken van de Wereld tegen. Resource redacteur Coretta Jongeling deelt haar versie van het ultieme comfort food: lasagne!
‘Feitelijk een Italiaans gerecht natuurlijk, al krijg ik nu misschien op mijn kop van de Italiaanse community… Deze lasagne is redelijk berucht, vrienden vragen er specifiek om als ze langskomen. Vroeger maakte ik het vaak op zaterdag, voor het uitgaan; de ene helft aten we dan als diner, en de andere helft als we thuiskwamen met de gezonde trek die opkomt na een avondje drinken.’
Ingrediënten voor 2 personen
- 2 flinke tenen knoflook
- 1 grote ui
- 150 gram champignons
- 1 courgette
- 100 gram vegetarisch gehakt
- 2 pakken tomato frito à 350 gram
- 1 el olijfolie plus extra om in te vetten
- 2 el rode pesto
- 200 gram lasagnabladen
- 1 bol mozzarella
- 100 gram geraspte belegen kaas
- Zout, peper, oregano
Bereiden
- Zet de oven aan op 180 graden
- Snij knoflook en ui heel fijn, snij champignons in dunne plakjes
- Verhit 1 el olijfolie en bak hierin op halfhoog vuur de ui, knoflook en champignons
- Als de ui begint te kleuren, voeg dan de tomato frito, pesto en vegagehakt toe
- Draai het vuur lager en laat de saus een tijdje pruttelen
- Hak ondertussen kop en kont van de courgette af en snij hem in de lengte in hele dunne plakken met de kaasschaaf. Vet een ovenschaal in. Snij de mozzarella in plakjes.
- Proef de saus, breng op smaak met zout, peper en oregano
- Doe een laag saus in de ovenschaal, daarbovenop een laag courgetteplakken en daarna een laag lasagnavellen. Ga zo door tot alles op is, eindig met saus
- Verdeel de mozzarella en geraspte kaas erover
- Zet de schaal 40 minuten in het midden van de oven.
- Geniet!
Welk gerecht doet jou aan thuis denken? Deel het met ons via resource@wur.nl