Look! Jurian Leune

‘Zelf kleding maken is echt een uitkomst. Ik kan nu kleding maken die precies past bij hoe ik me wil uiten.'

Tekst en foto Coretta Jongeling

Op de Wageningse campus spot je de mooiste mensen in de coolste outfits. In deze rubriek zetten we ze in de spotlights. Dit keer Jurian Leune, bachelorstudent Landschapsarchitectuur.

‘Afgelopen zomer heb ik een naaimachine overgenomen van een huisgenoot en er is een wereld voor me open gegaan. Mijn huisgenoot had zo’n soort broek gemaakt als die ik op de foto aanheb. Die wilde ik ook, dus daarmee ben ik begonnen. Met de stof die over was, heb ik de top gemaakt.

‘Zelf kleding maken is echt een uitkomst. Ik kan nu kleding maken die precies past bij hoe ik me wil uiten. Bij fast fashion vind ik dat niet. Ik shop ook tweedehands, bijvoorbeeld bij de Emmaus en via Vinted. Ik koop vaak kleding die wordt verkocht voor vrouwen. De definitie vrouwenkleding of mannenkleding probeer ik een beetje te doorbreken, kleding is niet voor een man of vrouw, het is gewoon kleding.

‘Mijn stijl verandert dagelijks. Als ik me wat minder goed voel, trek ik bijvoorbeeld een trainingspak aan en als ik me energiek voel, ga ik voor meer kleurtjes en luchtige dingen. Mijn kast hangt vol met allerlei verschillende kledingstukken.

‘Ik krijg vaak reacties op hoe ik me kleed. Laatst was ik op een festival waar ik ook deze outfit aanhad. Ik denk dat ik wel vijftig complimenten heb gekregen. Helaas vinden sommige mensen het ook nodig om te zeggen dat ze het lelijk vinden. Dat doet me niet zoveel, maar ik hoop wel dat ik ze aan het denken zet.’

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.