Eerste bewoners in M20

Het nieuwe studentencomplex aan de Marijkeweg wordt sinds deze maand bewoond.
Beheerder Jan-Pieter Megens bij het nieuwe complex. Foto Resource

M20 bestaat uit 140 studio’s en 210 studentenkamers met gedeelde woonkeuken. Ook zijn er meerdere ontmoetingsruimten voor bewoners, een binnentuin en een wasserette. De sleuteloverdracht voor de eerste bewoners was 1 oktober.

Nieuw in dit complex is dat elke kamer een eigen badkamer heeft, vertelt beheerder Jan-Pieter Megens tijdens een rondleiding door het gebouw. ‘Dat is een nieuw woonconcept voor Idealis. Je hebt voor de studentenkamers een gedeelde keuken als je het sociale wilt opzoeken, maar je hebt wel een eigen toilet en douche.’ De kamers zijn 18 m2, de studio’s (met eigen keuken) 24 m2. Het nieuwe complex wordt verwarmd en gekoeld met warmtekoudeopslag en er wordt stroom opgewekt met zonnepanelen op het dak.

Tijdens de rondleiding van Megens zijn meerdere nieuwe bewoners nog bezig met verhuizen. De ene keuken is nog leeg, terwijl in de andere al meerdere banken, tafels, stoelen en een spelletjeskast zijn neergezet door nieuwe bewoners. ‘Langzaam zie je het van een kale, lege ruimte in een echte woonkeuken veranderen’, vertelt Megens.

Prijskaartje

De kale huur voor de studio’s bedraagt gemiddeld 650 euro. Daar komen nog zo’n 170 euro servicekosten bovenop. Bewoners van de studio’s van 23 jaar of ouder kunnen wel huurtoeslag aanvragen, waardoor ze tussen de 250 en 350 euro per maand terugkrijgen. Inclusief huurtoeslag zijn ze dus netto gemiddeld tussen de 470 en 570 euro per maand kwijt aan woonlasten.

Voor de kamers met gedeelde woonkeukens zijn huurders 421 euro kwijt aan kale huur. Daar komt nog 159 euro voor servicekosten bovenop, waardoor de netto woonlasten zo’n 580 euro per maand worden. Huurders van kamers met gedeelde woonkeukens komen niet in aanmerking voor huurtoeslag.

Een kleine impressie van het nieuwe complex:

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.