Nieuw schooljaar, opnieuw protest

Opening academisch jaar doelwit.
Foto Resource

Om 14:45 verplaatste een tiental demonstranten van hun kampement naar de ingang van Omnia. Hun actie is gericht op de opening van het academisch jaar.

Onderaan de trap van Omnia stuiten ze op drie in zwart geklede beveiligers die, met de armen over elkaar, de toegang versperren. De demonstranten – gekleed volgens het voorschrift ’begrafeniskleren met keffiyehs’ – proberen nog even dichter bij de ingang van Omnia te komen, maar dat laten de beveiligers niet toe. Het spandoek ‘WUR the more you’re silent, the louder we shout!’ wordt uitgerold. Er wordt echter vandaag niet geroepen.

Opening academisch jaar

Naast het spandoek is een kleine doorgang waarlangs bezoekers van de opening academisch jaar kunnen passeren. Als zij hun QR-code laten scannen bij de in groen geklede medewerkers, mogen zij doorlopen. Pas om 15:15 – wanneer de inloop voor de bijeenkomst in Omnia aantrekt – klinkt voor het eerst een van de leuzen.

De activisten vinden het hypocriet dat WUR het academisch jaar opent met toespraken over de connectie tussen water en voedselzekerheid, omdat van beide geen sprake is in Palestijns grondgebied. 

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.