In de WUR-gemeenschap vind je alle smaken van de wereld. Anna Hallingu (20), bachelorstudent Milieuwetenschappen uit Estland, deelt het recept van Kirju Koer.
‘Ik ben dol op deze cake omdat mijn zussen en ik het vroeger altijd voor een verjaardag of feestdag mochten maken van mijn moeder. Het is zo’n makkelijk recept dat zelfs een kind het kan maken. Bijkomend voordeel voor mijn moeder: het hield ons een tijdje bezig en uit haar buurt. En wij hadden het gevoel dat ons een heel belangrijke taak was toevertrouwd en we maakten de cake met veel zorg.
‘Toen ik naar Wageningen verhuisde en het hier voor het eerst probeerde te maken, lukte het niet zo goed. Sommige ingrediënten kun je hier gewoon niet krijgen, zoals marmelaad (nee, geen marmeladejam, maar een soort kleurrijke geleisnoepjes). Ik heb inmiddels ontdekt dat abrikozen een vergelijkbare textuur hebben nadat ze in de koelkast hebben gelegen.’
Ingrediënten:
- gewone biscuitjes (ongeveer 200 g)
- een blik gecondenseerde melk (ca. 300 g)
- gedroogde abrikozen (naar smaak)
- 100 g boter
- 3 el cacaopoeder
Bereiden:
- Plet de koekjes tot stukjes van ongeveer een centimeter;
- Smelt de boter in een pannetje;
- Hak de abrikozen in kleine stukjes;
- Meng alle ingrediënten in een kom;
- Vorm het mengsel tot een rol van ongeveer 10 cm doorsnee; wikkel die in huishoudfolie en leg een uur in de koelkast;
- Haal eruit en snijd in kleine plakjes.
Eet smakelijk!