Smaken van WUR: vegan Tiramisú

Nike Schiavo uit Italië deelt een recept voor vegan tiramisu.
Nike Schiavo Masterstudent Biotechnology

In de WUR-gemeenschap kom je alle smaken van de wereld tegen. Masterstudent Biotechnology Nike Schiavo (27) uit Italië deelt een recept voor vegan tiramisu.

‘In mijn jeugd was tiramisu het toetje dat mijn moeder het beste maakte. In haar versie zat veel room, meer dan koekjes. Toen ik veganist werd, at ik nooit meer tiramisu, tot ik een vegan recept tegenkwam. Ik heb het wat aangepast om het zoveel mogelijk op mijn moeders recept te laten lijken. Nu herinnert het me elke keer dat ik het maak aan mijn jeugd en aan mijn moeder.’

Ingrediënten voor 8 personen:

  • 300 g cashewnoten
  • 310 g plantaardige melk
  • Paar druppels vanille-extract
  • 320 g gecondenseerde kokosmelk
  • ongezoete cacaopoeder (garnering)
  • 1 pak theebiscuitjes
  • koffie gemaakt in een percolator

Bereidingstijd:

1 uur bereiden en minimaal 3 uur in de koelkast

Bereidingswijze:

  • Kook de cashewnoten gedurende een kwartier zacht. Giet af en spoel af met koud water;
  • Meng de gekookte cashewnoten, plantaardige melk en enkele druppels vanille-extract in de blender tot een gladde pasta;
  • Voeg de gecondenseerde kokosmelk toe en meng tot een romig geheel;
  • Zet koffie in de percolator. Doop elk theebiscuitje kort in de vers gezette koffie en leg ze in een ovenschaal tot de bodem bedekt is;
  • Bedek de koekjes met een flinke laag cashew-kokosmelkcrème;
  • Leg vervolgens weer een laag ‘koffie’-biscuitjes in de schaal, gevolgd door nog een laag crème;
  • Laat de tiramisu gedurende minimaal 2 uur in de koelkast rusten en opstijven;
  • Strooi voor het opdienen een flinke hoeveelheid cacaopoeder over de tiramisu.

Buon appetito!

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.